Medicii lui Maradona, judecaţi pentru omucidere involuntară

Medicii şi infirmierele care l-au avut în îngrijire pe Diego Armando Maradona înainte de decesul acestuia vor fi judecaţi pentru omucidere involuntară cu circumstanţe agravante.

Un judecător din San Isidro (nord de Buenos Aires) a dat curs rechizitoriului efectuat în luna aprilie de parchet şi i-a trimis în judecată pe cei implicaţi, printre care un neurochirurg şi un medic curant, un medic internist, un psihiatru, un psiholog, un infirmier şef şi mai multe infirmiere.

Cei opt suspecţi au fost trimişi în judecată pentru „omucidere simplă cu eventuală neglijenţă”, o infracţiune care este caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă deşi cunoaşte că aceasta poate antrena moartea unei persoane. Cei vizaţi de proces sunt neurochirugul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, infirmierul şef Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron şi Dahiana Madrid, medicul internist Pedro Pablo Di Spagna. Judecătorul Orlando Diaz a apreciat că „fiecare dintre acuzaţi, prin poziţia pe care o ocupau, şi-ar fi exercitat defectuos profesia, determinând evenimentul final, în funcţie de aportul fiecăruia dintre ei”.

Ei riscă pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare şi vor compărea liberi la proces, parchetul din San Isidro nesolicitând detenţie provizorie.

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unei crize cardio-respiratorii, pe 25 noiembrie 2020, pe patul său dintr-o reşedinţă din nordul capitalei Argentinei, în timp ce se recupera după o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Medicii lui Maradona, judecaţi pentru omucidere involuntară”

  1. […] Medicii şi infirmierele care l-au avut în îngrijire pe Diego Armando Maradona înainte de decesul acestuia vor fi judecaţi pentru omucidere involuntară cu circumstanţe agravante. Un judecător din San Isidro (nord de Buenos Aires) a dat curs rechizitoriului efectuat în luna aprilie de parchet şi i-a trimis în judecată pe cei implicaţi, printre care un neurochirurg şi un medic curant, un medic internist, un psihiatru, un psiholog, un infirmier şef şi mai multe infirmiere. Cei opt suspecţi au fost trimişi în judecată pentru „omucidere simplă cu eventuală neglijenţă”, o infracţiune… Citeste mai mult […]

Leave a Comment